Спално бельо за лятото

Спално бельо

Кое е най-подходящото спално бельо за лятото

 

Спалното бельо има съществена роля за правилния топлообмен по време на сън. Затова е от съществена важност какво точно спално бельо ще поставите на своята спалня или легло през лятото, за да си гарантирате необходимата прохлада и спокойни сънища. Тук ще получите няколко съвета за подбора на спалните чаршафи за лятото, които да ви помогнат винаги да избирате най-подходящите, оглеждайки се за най-практичното решение през горещите месеци.

 

Материята на спалното бельо е основен приоритет през лятото

 

При всички положения, когато подбирате платовете за спалнята е добре да следите за техния състав. Това важи още повече, когато става въпрос за лятно спално бельо.

 

Най-прохладните материи са памукът и ленът. Сравнението между двата вида материи води до натежаване на везната в полза на естествените памучни решения, поради цялостната им преимуществена характеристика. Памукът е доста по-лесен за поддържане и в същото време предлага по-добра мекота. Освен това памучните чаршафи са с тенденцията да се мачкат доста по-трудно, докато при лена има проблем в тази област.

 

Най-добре е да заложите на 100% памучна нишка, тъй като естествените нишки имат по-добра хипоалергенност и предлагат необходимата прохлада.

 

Ако търсите 100% памучно спално бельо, независимо дали става въпрос за долни чаршафи, чаршафи с ластик, пликове, кувертюри, може да намерите висококачествени предложения в българския онлайн магазин PoPijami.bg Предимство на бранда е, че предлагат огромно разнообразие от предложения в различни материи, цветове, десени и стилове, от които всеки може да намери най-доброто за себе си и то на изключително изгодна цена.

 

На кой вид спално бельо да заложите през лятото

 

Тук определено важи правилото „По-малкото е повече“. Време е да премахнете излишните възглавници от спалнята, които носят луксозен привкус, но не помагат с нищо за запазването на приятно прохлада по време на сън. Калъфките на възглавниците е добре да замените с памучни и да избягвате използването на сатен, тъй като той може да задържи влагата.

 

Най-вероятно ще се наложи да се отървете и от олекотените завивки, освен ако те не са специално предназначени за лятото и са с подсилени охлаждащи свойства.

 

Може да заложите и на тънко покривало за спалня, което да обвиете с плик чаршаф. Доброто качеството на тези два вида спално бельо определено ще рефлектира върху спокойния ви сън през лятото.

 

Важно е спалното бельо да е леко и дишащо, но не избирайте прекалено рехави платове, тъй като те всъщност могат да ограничат прохладата.

 

Искате да намерите идеалните спални аксесоари за лятото? В PoPijami.bg се предлагат решения с висока хипоалергенност, уникална мекота, прекрасен комфорт и особено ниска цена, която по никакъв начин не повлиява на качеството на предлаганите артикули.





{START_COUNTER}