Как да пазаруваме от онлайн магазин за дрехи

Онлайн пазаруването може да ви спести доста пари, време, а също така и едно излишно разхождане например до търговския център. От друга страна, дори и в онлайн магазин за дрехи, ако пазарувате безразсъдно, ще имате сериозни проблеми.

В следващите редове ще ви дадем съвети как се пазарува онлайн и как да изберете най-подходящата дреха.

 

1. Вземете вашите мерки. Всеки производител дава различни размери на дрехите, така че ако разчитате на стандартни такива ще имате повече главоболия, отколкото си мислите. Тъй като в един онлайн магазин не можете да изпробвате дрехите преди да ги купите, то трябва да сте наясно с мерките, които всеки производител дава за своите артикули. Жените трябва да премерят талия, ханш, гръдна обиколка и други, а мъжете – гръдна обиколка, шия, ширина на раменете и височина. Разбира се тези мерки са за дрехи. Ако търсите обувки или маратонки, вече трябва да измерите ширината и дължината на ходилото. За деца от значение са тегло и височина.

 

2. Проверете размерите на всяка дреха. Повечето производители имат стандартна диаграма за оразмеряване, която използват за всички дрехи, които предлагат. За да нямате проблеми, след като сте влезли в онлайн магазин за дрехи, задължително проверете за подобна таблица

 

3. Направете списък на дрехите, които ви трябват. Ако решите да смените изцяло гардероба си, не е лошо да запишете всичко от което имате нужда

 

4. Не си отвличайте вниманието с други занимания. Спрете се само на дрехите, които искате да купите. Например, ако сте влезли в онлайн хипермаркет и искате да си купите нова рокля и подходящи обувки, не се разсейвайте по рекламата на евтини таблети. Да не стане така, че в крайна сметка да излезете от магазина с поръчка за телефон и таблет, вместо дългоочакваната рокля.

 

5. Веднага след като дрехите ви пристигнат, направете проба. Възможно е въпреки прецизната таблица с размерите, дрехата да ви е тясна например в раменете. Така, че проучете добре магазина дали има опция за връщане на стоката при доставката, в случай че по някаква причина не сте доволни от новата си придобивка.

 

6. Задайте си бюджет. По този начин може да избегнете свръх-разходи, особено ако в момента искате да си купите нещо ново, но финансово не сте много добре.

 

7. Преди да се хвърлите в първия онлайн магазин, който намерите в нета, направете свое проучване. Ще ви излязат множество резултати с магазини за дрехи. Разгледайте няколко и си набележете къде условията и цените са най-добри. След като сравните цените, вече може да се отдадете на така очакваното пазаруване. Имайте предвид, че понякога два магазина с почти еднакви стоки могат да имат огромна разлика в цените.

 

8. Проверете цената на доставката преди да се ангажирате с покупка. Обикновено разходи за доставка са обременени с допълнителни такси. Ако в крайна сметка, „благодарение” на доставката, цената на покупката ви се увеличи доста, просто потърсете друг магазин с по-приемливи цени за доставка.

 

9. Винаги преди да купете дреха или нещо друго, проверявайте за коментари и отзиви. Вижте дали има възможност за обратна връзка с персонала на магазина. Задайте въпрос относно дрехата или доставката. Колкото по-бързо ви отговорят, толкова по-реален е шансът да сте попаднали на добър магазин, който държи на репутацията и клиентите си.

 

10. И не на последно място – никога не давайте своята лична информация като например ЕГН, защото нямате гаранция, че личните ви данни няма да изтекат някъде в мрежата. А после доказвайте, че нямате сестра.





{START_COUNTER}